Flyparken

Tønsberg Flyveklubb har en moderne og prisgunstig flypark.

Vi har tro på at den nye sertifikatklassen LAPL kommer til å bli populær, og derfor gikk vi til innkjøp av et nytt toseters fly i 2013. Dette flyet – en Tecnam P-2002 –er mer miljøvennlig fordi det bruker blyfri bensin og støyer mindre enn sammenlignbare fly.

Vi ser også at etterspørselen etter instrument rettigheter øker med de to nye rettighetsklassene, som ble innført høsten 2014 (EIR og CB-IR). Klubben har opprettet en IR-gruppe for å tilby PPL-piloter utdannelse frem til disse IR-rettighetene.

I juni 2015 investerte klubben i en Cessna 172, 2009-modell, som er utstyrt med digitale instrumenter – Garmin G1000. Dette flyet er godkjent for instrumentflyging, og vil primært bli brukt til dette formålet.

I mars 2016 inngikk vi leieavtale med AltGr om leie av en Cessna N210T som alle klubbens medlemmer kan disponere. Det er et komplisert fly som gjør at minstekravet er 200 timer PIC for å leie den. Man kan gjerne ta utsjekk før hvis man ønsker det. Ta kontakt for ytterligere vilkår.