Drømmen om aerobatics

Jeg hadde vært med på en helikoptertur og ble skuffet over hvor lite action det var. Jeg hadde et stort ønske om å få være med å fly aerobatics. Da jeg tilfeldigvis traff en fra miljøet på Jarlsberg som kjente en som kunne tilby det, benyttet jeg muligheten.
Og for en opplevelse! Vi loopet, spant og fløy i alle vinkler, mye bedre enn alle verdens berg og dalbaner. Jeg ble hektet.

Da vi landet snakket jeg lenge med piloten(som senere ble min samboer) som sa at jeg burde ta flysertifikatet. Det hadde aldri falt meg inn at flyging var for vanlige mennesker. Trodde det var for spesielt begavede supermennesker og her satt en ekte pilot og sa at JEG kunne bli det!

image1Vi ble enige om at jeg skulle komme på onsdagssamlingen og ta en titt og treffe folk. Jeg ble tatt i mot med åpne armer. Det var en herlig blanding av mennesker med en felles interesse. Det gikk ikke mange onsdager før jeg bestemte meg for å ta flysertifikatet.
November 2012 kjøpte jeg teorien. Og tok flytimer samtidig, noe som var veldig fint for motivasjonen og for å se ting i praksis. Det gjorde teorien mer forståelig. Jeg tok teorieksamen i februar 2014 og bestod  5 av 9 eksamener.

I februar ble jeg også gravid, og jeg slet mye med kvalme og tretthet. Det var vanskelig å holde motivasjonen oppe, men jeg meldte meg på til eksamen rett før påske for det. Eksamensdagen hadde jeg kraftig bihulebetennelse og hadde egentlig fått sykemelding av legen, men bestemte meg for å prøve. Da bestod jeg 2 av de 4 gjenstående eksamener. Utpå våren begynte den verste kvalmen å gi seg, så da fortsatte jeg med flytimer fram til litt utpå høsten. Jeg mistet totalt fokus og motivasjon etter det og tenkte bare på den forestående fødselen og etter det babyen. Utpå vinteren meldte jeg meg på til eksamen i april, da dette var nest siste mulighet for meg før jeg måtte ta alle eksamenene på nytt. Og jeg stod! Så plutselig var jeg ferdig med teorien og kunne kose meg med å gjøre ferdig flybiten.

image3Jeg hadde 19 flytimer da jeg var ferdig med teorien. Det var helt perfekt! Det hadde ikke vært lett å få de 19 timene. Det var utrolig mye som skulle klaffe. Det måtte være flyvær, tilgjengelig fly(ikke opptatt/på verksted), passe med jobben, tilgjengelig instruktør og ikke minst måtte det være lyst ute.

Da Odd-Henrik hadde pappaperm på sommeren, dro vi på Jarlsberg alle sammen,og innimellom flyturene  ammet jeg babyen. Etter noen intensive uker hvor det klaffet med vær, fly og instruktør, så hadde jeg skilltest og bestod. For en følelse!

Det hadde aldri gått uten min kjære Odd-Henrik, min mor og instruktøren, som alle støttet, stilte opp og tilrettela for meg!

Nå er planen å fly litt for å få erfaring, før jeg tar halehjulsutsjekk og akroutsjekk.Målet mitt har hele tiden vært å konkurrere i aerobatics og nå begynner målet å nærme seg.

Anette Røsstad